Miedema groep

Synergie

MiedemaHout in Leeuwarden heeft besloten om het bedrijf per 1 januari te splitsen in drie bedrijven;
Miedema Bouwmaterialen, Miedema Houtindustrie en Miedema Nautic.
De zeer brede klantengroep die vooral actief is in de bouw, industrie en jachtbouw kan zo nog beter bediend worden.

“Voor ons is dit is een logische stap in onze ontwikkeling die we al in 2008 hebben ingezet.
Onder de reeds bestaande paraplu van holding Miedema Groep kunnen de bedrijven zich beter focussen op klanten en nog flexibeler en efficiënter werken “ aldus Edy Wester, directeur van Miedema Groep. “Tegelijkertijd blijft de synergie, die er nu al is.”
De Miedema bedrijven in Leeuwarden bestaan onder de naam MiedemaHout, als totaalleverancier van handels- en productieartikelen in hout en plaatmaterialen, al bijna 100 jaar.

Edy L. Wester
Edy L. Wester

Sterk in breed assortiment
Miedema Bouwmaterialen is totaalleverancier voor de bouw in Noord- Nederland en levert hout en plaatmateriaal, ruwe bouwmaterialen en afbouwmaterialen. Het assortiment is onlangs uitgebreid met ijzerwaren er kan geleverd worden op locatie, klanten kunnen materialen afhalen en er kan
24/7 online besteld worden.

Specialistische bewerkingen
Miedema Houtindustrie is het productiebedrijf dat landelijk bewerkt hout- en plaatmateriaal levert aan
de bouw, industrie en de jachtbouw.
Andries Miedema, directeur Miedema Groep vertelt: “Onze toegevoegde waarde zit in onze
specialistische kennis van maatwerk in hout, in onze uitstekende kwaliteit en snelle
levering. Vanzelfsprekend leveren we duurzaam.“

Andries J. Miedema
Andries J. Miedema

Jachtbouw
Als derde bedrijf is Miedema Nautic opgericht. Dit bedrijf is per 1 september al gehuisvest op een eigen locatie. Als toeleverancier voor de jachtbouw wordt landelijk een scala handels- en productieartikelen zoals hout- en plaatmaterialen geleverd. Van stam tot gefineerd, onbewerkt, gezaagd, gefreesd tot behandeld middels lakgieten of spuiten. Miedema Nautic ontzorgt door het prefabriceren van kant- en klare freespakketten voor scheepsinterieurs.

In de holding Miedema Groep vinden ondersteunende activiteiten plaats zoals automatisering, financiën, personeelszaken en communicatie.

Wat blijft
Miedema heeft zich altijd onderscheiden door specialistische kennis van en een breed assortiment aan hout- en bouwproducten, door korte doorlooptijden en snelle leveringen, betrokkenheid bij afnemers en door een zeer persoonlijke benadering.Miedema Nautic | Uranusweg 1 | 8938 AJ Leeuwarden |T (058) 265 55 77 | F (058) 267 28 17| E