Milieu

MiedemaNautic wil vanzelfsprekend maatschappelijk verantwoord ondernemen en is natuurlijk gecertificeerd. Van duurzame lak of verfbehandelingen op duurzame basismaterialen tot ons advies voor de juiste verwerkings- en onderhouds voorschriften zijn voor ons vanzelfsprekend. Zo dragen we bij aan een beter milieu.

MiedemaNautic is van mening dat de bossen op deze wereld op een verantwoorde manier geŽxploiteerd dienen te worden en is daarom een officiŽle leverancier van hout met een duurzaamheidkeurmerk. De keurmerken waarvoor MiedemaNautic gecertificeerd is en bewaakt zijn:

FSC (Controlled Wood)

FSC is een Internationaal orgaan en is ontstaan uit de behoefte om te komen tot duurzaam winnen van hout. FSC betekent Forest Stewardship Counsel. Sociale belangen, het milieu en de nationale economie staan centraal. FSC is opgericht in 1993 met als doel het verantwoord beheer van bossen te bevorderen, met name in de tropische gebieden. FSC heeft wereldwijd een standaard opgesteld, met daaraan gekoppeld het FSC keurmerk.

MiedemaNautic is FSC gecertificeerd, waardoor wij FSC Pure en FSC Mixed mogen verhandelen en FSC Pure mogen bewerken via zusterbedrijf Miedema Houtindustrie. Daarnaast zijn wij in het bezit van het Controlled Wood certificaat. U kunt dit certificaat vinden onder nummer: FSC SGS-COC-001003 en logolicentienummer FSC-C011843.

Voor meer informatie zie: www.fsc.org

PEFC

PEFC staat voor ĎProgramme for Endorsement of Forest Certification Schemesí en is een organisatie die het duurzaam beheren van bossen promoot via onafhankelijke certificering door derde partijen. PEFC overkoepeld 35 wereldwijde onafhankelijke nationale boscertificeringssystemen en deze vertegenwoordigen meer dan 210 miljoen ha aan gecertificeerd bos. U kunt Miedema autic vinden via het certificaatnummer: CU-PEFC-814667

Voor meer informatie zie: www.pefcnederland.nlMiedema Nautic | Uranusweg 1 | 8938 AJ Leeuwarden |T (058) 265 55 77 | F (058) 267 28 17| E